17.9 C
Corfu
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Μια βραδιά κατάνυξης & μουσικής μυσταγωγίας από τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών στο Duomo

Μια κατανυκτική μουσική εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου, στον κατάμεστο Duomo. Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, στην καθιερωμένη πλέον συναυλία θρησκευτικής μουσικής, συγκίνησε το κοινό που την καταχειροκρότησε στον εμβληματικό Καθολικό Ναό των Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου.

Η εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Νησιού, λειτούργησε ως μια ευλαβική εισαγωγή στην Εβδομάδα των Παθών, προετοιμάζοντας τις καρδιές των παρευρισκομένων για το Θείο Δράμα μέσα από μυσταγωγικούς ήχους και κορυφαίες μουσικές δημιουργίες.

Με την εμπνευσμένη και γεμάτη ευαισθησία καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Σπύρου Νίκα, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής προσέφερε μια συγκλονιστική ερμηνεία, καθηλώνοντας τόσο το κοινό που είχε κατακλύσει τον Ναό από νωρίς, όσο και τους πολυάριθμους θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία από τη γιγαντοοθόνη στον εξωτερικό χώρο της πλατείας.

Ξεχωριστό τόνο στη βραδιά έδωσαν οι εξαιρετικές ερμηνείες της σοπράνο Εύας Καργιοφύλη και του νεαρού σολίστ Παναγιώτη Βασιλόπουλου (άλτο σαξόφωνο), οι οποίοι απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Τη ροή της εκδήλωσης πλαισίωσε με την ατμοσφαιρική αφήγησή της η ηθοποιός της Κερκυραϊκής Σκηνής, Δέσποινα Γαγλία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αργυρός και Κουλούρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλαμάνος, ο Ταξίαρχος και Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σκολαρίκης, ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών κ. Θ. Σούλος, καθώς και ο Πρόεδρος κ. Περατινός και μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, μεταξύ άλλων εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Υπό την αιγίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας και της Ενορίας του Ιερού Καθολικού Ναού (Duomo).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ