18.9 C
Corfu
Τρίτη, 12 Μαΐου, 2026

Η Ιωάννα Λιβιτσάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου εξελέγη ως EU Careers Ambassador

Η Ιωάννα Λιβιτσάνου, φοιτήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, εξελέγη ως EU Careers Ambassador για την περίοδο 2026-2027.

Η επιλογή αυτή αποτελεί σπουδαία διάκριση, καθώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται πλέον στα μόλις 5 ελληνικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο θεσμό της EPSO, υπογραμμίζοντας την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και τις διεθνείς προοπτικές σταδιοδρομίας που προσφέρει στους φοιτητές του. Η βαρύτητα της διάκρισης συμπληρώνεται από το γεγονός ότι η οικονομική επιβάρυνση της συμμετοχής του Ιονίου Πανεπιστημίου θα καλυφθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα στελέχωσης των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. Η επιλογή μιας φοιτήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου ως Student Ambassador, υπογραμμίζει την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και τη δέσμευσή του για την παροχή διεθνών προοπτικών στους φοιτητές του. Ως Πρέσβειρα, θα αποτελέσει τον επίσημο σύνδεσμο της πανεπιστημιακής μας κοινότητας με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., προσφέροντας στους φοιτητές μας άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για πρακτική άσκηση και διεθνή σταδιοδρομία.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων της, η κ. Λιβιτσάνου θα μεταβεί προσεχώς στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να παρακολουθήσει την επίσημη εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας το Ίδρυμά μας ανάμεσα σε φοιτητές από όλη την Ευρώπη.

Συγχαίρουμε θερμά την Ιωάννα και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη των ευρωπαϊκών προοπτικών των φοιτητών μας!

Πηγή: Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος (Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ