26.2 C
Corfu
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Συναυλία της Ορχήστρας Νέων & των Νέων Soloists των Σχολών Εγχόρδων & Πιάνου

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 στο Παρίσι και το όραμα του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ ήταν να «βγάλει όλους τους μουσικούς στους δρόμους». Τιμώντας αυτήν την παρακαταθήκη και με αφορμή τον φετινό εορτασμό, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας εμφανίζει αντίστοιχα (σχεδόν) όλους τους μουσικούς της «στους δρόμους» και παρουσιάζει ένα 3ήμερο εκδηλώσεων.

Μέσα από 3 διαφορετικές συναυλίες, το κοινό καλείται να ακολουθήσει μια διαδρομή που ξεκινά από τις μουσικές αναμνήσεις και τις εικόνες μιας άλλης Κέρκυρας, συνεχίζεται στις ρίζες της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και ολοκληρώνεται με τη δυναμική παρουσία της νέας γενιάς μουσικών, η οποία καλείται να διαφυλάξει και να εξελίξει αυτή την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά.

Το 3ήμερο ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων και των Νέων Soloists των Σχολών Εγχόρδων και Πιάνου την Κυριακή 21 Ιουνίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΦΕΚ στις 19.30.

Οι νεαροί μουσικοί υπό τη διεύθυνση της ακούραστης Φλώρας Κλήμη, παρουσιάζουν έργα κορυφαίων συνθετών της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης από τον Mozart, τον Haydn και τον Vivaldi έως τον Chopin, τον Brahms και τον Tchaikovsky.

Το πρόγραμμα συνθέτει ένα μουσικό ταξίδι από τον κλασικισμό έως τον ρομαντισμό που εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί τον Κερκυραίο ακροατή.

Οι 3 αυτές συναυλίες συνθέτουν ένα ενιαίο πολιτιστικό αφήγημα με επίκεντρο την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, την Παλαιά Φιλαρμονική και την Κέρκυρα.

Eίσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2026-3ήμερο Μουσικών Εκδηλώσεων από την “Παλαιά”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ