23.4 C
Corfu
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026

Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Έλενα Διαβάτη

Άλλο ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο για την φανταστική Έλενα Διαβάτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών (Κ23), που διεξάγεται στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, με τη συμμετοχή 600 αθλητών κι αθλητριών από 50 χώρες όλου του πλανήτη. Τη γαλανόλευκη αποστολή αποτελούν 13 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 9 πληρώματα.

Η Έλενα Διαβάτη και η Μηλένα Κοντού κέρδισαν ένα πολύ μεγάλο τελικό στο διπλό σκιφ των γυναικών κυριολεκτικά πάνω στον τερματισμό απέναντι στο πλήρωμα της Πολωνίας τερματίζοντας σε χρόνο 6:59.14 ενώ η βάρκα της Πολωνίας τερμάτισε σε 6:59.83. Την 3η θέση κατέκτησε το ανεξάρτητο πλήρωμα από τη Ρωσία με χρόνο 7:00.76.

Κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου και της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου, τα χρυσά κορίτσια, μας χάρισαν σπουδαίες συγκινήσεις μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική αποστολή.

Το δίδυμο Διαβάτη-Κοντού έκανε το απόλυτο στις πρωτιές, καθώς κατετάγη 1ο τόσο στον προκριματικό (7:23.85), όσο και στον ημιτελικό (7:01.72).

Θυμίζουμε ότι η Κερκυραία κωπηλάτρια ξεκίνησε την καριέρα της από το ΝΑΟΚ, ενώ τελευταία 3 χρόνια ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Βόλου Αργοναύτες.

Συγχαρητήρια στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ