24 C
Corfu
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2026

Η συναυλία του Συνόλου Κρουστών της ΦΕ Μάντζαρος “Percussion Goes to the Movies”

Η “Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος”, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, πραγματοποίησε, στην Πλατεία Δημαρχείου, τη μουσικοαφηγηματική παράσταση του Συνόλου Κρουστών της, με τίτλο “Percussion Goes to the Movies”

Η συναυλία αποτέλεσε ένα κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από τους ήχους των κρουστών. Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, όπου η μουσική του κινηματογράφου συνάντησε τον υπέροχο ήχο των κρουστών κι εξελίχθηκε μέσα από τη συνοδεία του αφηγητή Θανάση Τσουκαλά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικές από αγαπημένες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως «How to Train Your Dragon», «Hercules», «Aladdin», «La La Land» και άλλα, καθώς κι ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο μεγάλο καλλιτέχνη της pop, Michael Jackson. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν πρωτότυπες συνθέσεις των: Αναστάση Μαντζούκη, Νάσου Καρακαντά και Σπύρου Ασπιώτη, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη Κερκυραϊκή κι Ελληνική δημιουργία για σύνολο κρουστών. 

Ξεχωριστή θέση είχε το έργο «Άγιος Παΐσιος», το οποίο παρουσιάστηκε και φέτος, αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου διδασκάλου κρουστών της «ΦΕΜ» Γεράσιμου Λινάρδου, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση την οικογένεια της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος».

Το Σύνολο Κρουστών της «Μάντζαρος», αποτελούμενο από 24 μουσικούς διαφορετικών ηλικιών, παρουσίασε μια παράσταση υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων, όπου η συνύπαρξη μαθητών, νέων μουσικών και παλαιότερων μελών ανέδειξε τη διαχρονική αξία της φιλαρμονικής παιδείας και τις αξίες της συνεργασίας, της πειθαρχίας, της δημιουργικότητας και της αγάπης για τη μουσική. 

Τη μουσική διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της υπέροχης αυτής συναυλίας, είχε ο Σπύρος Ασπιώτης, τον οποίο και συγχαίρει το ΔΣ της ΦΕΜ όπως επίσης και τον αφηγητή της βραδιάς Θανάση Τσουκαλά.

Οι μελωδίες γέννησαν εικόνες και τα κρουστά ανέλαβαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή μουσική βραδιά για το κοινό της Κέρκυρας και τους επισκέπτες του τόπου μας. 

Χορηγός επικοινωνίας: CorfuStories.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ