23.9 C
Corfu
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Η Έλενα Διαβάτη στους κορυφαίους της Ελληνικής Κωπηλασίας (video)

Η μεγάλη γιορτή, η γιορτή των κορυφαίων της ελληνικής κωπηλασίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (8/4), στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Κωπηλατική Ομοσπονδία τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που ανέβασαν τη γαλανόλευκη ψηλά σε όλα τα σημεία του κόσμου όπου αγωνίστηκαν οι Εθνικές ομάδες το 2023.

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, του αρχηγού της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι Πέτρου Συναδινού, του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κι εκπροσώπου της Κυβέρνησης Γεωργίου Βουτσινού κι άλλων υψηλών προσκεκλημένων η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία τίμησε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές της που διακρίθηκαν στις διεθνείς διοργανώσεις σε Παγκόσμια Ευρωπαϊκά αλλά και Βαλκανικά πρωταθλήματα ενώ απονεμήθηκαν τα Κύπελλα του πρωταθλητή και πολυνίκη στον ΝΟ Ιωαννίνων με τον νέο του πρόεδρο Νίκο Εξάρχου να τα παραλαμβάνει από τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Βράμπα.

Φέτος, μια από τις αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν και η Κερκυραία Έλενα Διαβάτη με τη Βαρβάρα Λυκομήτρου, αφού στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία 16-17/9/2023 κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ.

Έλενα Διαβάτη με τη Βαρβάρα Λυκομήτρου

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλενα Διαβάτη μας κάνει περήφανους ως Κερκυραίους, αλλά και ως Έλληνες. Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται σκληρά κι αυτό φαίνεται αφού οι επιδόσεις της είναι συνεχώς ανοδικές.

Εμείς της ευχόμαστε αυτό να είναι η μόνο η αρχή μιας σειράς “βραβεύσεων των κορυφαίων”. Γιατί το αξίζει.

Με την οικογένειά της

Η Έλενα γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 2007. Ξεκίνησε την κωπηλασία στο ΝΑΟΚ το 2019 σε ηλικία 11 ετών. Τα πρώτα χρόνια υπήρχαν συμμετοχές σε διασυλλογικούς και Πανελλήνιους αγώνες χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις.

Το 2022 αλλάζει το προπονητικό team του κωπηλατικού τμήματος, αρχικά με τον Αλέξανδρο Δαφνή, ενώ αρχές του 2023 με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γκόγκα ήρθαν και οι επιτυχίες. Η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο σε συνδυασμό με τη σκληρή προπόνηση έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Με τον προπονητή της Αλέξανδρο Γκόγκα

Το Μάρτιο του 2023 σε αγώνα αξιολόγησης Παίδων-Κορασίδων της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας κατακτά 2 φορές την 1η θέση. Ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο του 2023, ανεβαίνοντας κατηγορία, διαγωνίζεται στο Σχοινιά και λαμβάνει μέρος στο Πανελλήνιο Εφήβων-Νεανίδων κατακτώντας την 5η θέση στο σκιφ. Την ίδια περίοδο λαμβάνει μέρος στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες στο Σχοινιά και κατακτά την 4η θέση.

Τον Ιούλιο του 2023 συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στα Ιωάννινα στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων, όπου και κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ.

Το Σεπτέμβριο του 2023 συμμετέχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία, όπου με πλήρωμα τη Βαρβάρα Λυκομήτρου κατακτούν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Το Δεκέμβρη του 2023 λαμβάνει συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας στην Κατερίνη κατακτώντας την 1η θέση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βράβευση της Έλενας Διαβάτη όπως μεταδόθηκε από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο Youtube παρακάτω, στο 58:45…

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Αναστασοπούλου και τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ Πλοίαρχος Ιωάννης Πατλάκας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τάσος Σχίζας, ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Γιάννης Μαραγκουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, ο ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος, ο αναπληρωτής ΓΓ Ιάκωβος Φιλιππούσης καθώς και τα μέλη της ΕΟΕ Μιχάλης Φισετζίδης, Νίκος Ιατρού και Κώστας Λιαρομμάτης όπως βέβαια και η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ