26.2 C
Corfu
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026

“Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό”- Μια συνάντηση με το Νίκο Καββαδία

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΡΑΒΙ

Υπάρχουν βραδιές που δεν τις ζεις απλώς. Τις ταξιδεύεις. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μεταμορφώνεται σε ένα νοερό καράβι και σαλπάρει στον κόσμο του Νίκου Καββαδία.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας προσκαλεί το κοινό στο μουσικό και αφηγηματικό ταξίδι «Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό». Μια συνάντηση με το Νίκο Καββαδία.

Κάτω από το φως του φάρου Σίδερο και με φόντο τα ενετικά τείχη του Παλαιού Φρουρίου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας γιορτάζει με αυτή την παράσταση τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και καλωσορίζει την έναρξη της 36ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου.

Μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια και ζωντανή μουσική, ο θεατής ακολουθεί τις θαλασσινές διαδρομές του ποιητή, γνωρίζει τους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή του, συναντά τις εικόνες και τις μνήμες του και ατενίζει μαζί του τις γραμμές των οριζόντων.

Τα διαχρονικά ποιήματα του Νίκου Καββαδία, όπως μελοποιήθηκαν από τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Μαρίζα Κωχ, τον Γιάννη Σπανό και άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, ζωντανεύουν σε μια βραδιά όπου η ποίηση, η μουσική και η θάλασσα γίνονται ένα.

  • Αφήγηση: Μαριέττα Σπηλιοπούλου
  • Ερμηνεία: Κρίνθη Ζήρα, Ηλίας Βαμβακούσης, Χρήστος Παπαδόπουλος
  • Μουσικοί επί σκηνής: Νίκος Δελλαπόρτας, κιθάρα – Σμαράγδα Παπατσακώνα, πιάνο – Νίκος Σκενδέρης, τύμπανα – Γρηγόρης Χριστίδης Χίουζ, μπάσο

Παρασκευή 31 Ιουλίου – Ώρα έναρξης: 21:30 – Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Είσοδος ελεύθερη.

Για όλους όσους δεν έπαψαν ποτέ να αναζητούν ένα ταξίδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ