10.9 C
Corfu
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η ΦΓ “Ομόνοια” ταξίδεψαν τις αισθήσεις μας!

Οι μουσικές της συνθέσεις μιλάνε στην ψυχή των ακροατών, ταξιδεύοντάς τους από τα Δαρδανέλια και το Βόσπορο μέχρι τη Σμύρνη, το Αϊβαλί και την Κωνσταντινούπολη, καθώς το ηχόχρωμα των δημιουργιών της σαγηνεύει σε κάθε άκουσμά του.

Άλλοτε μυσταγωγική και ιεροτελεστική, άλλοτε λυρική, άλλοτε χορευτική, ακόμα και ως μαέστρος η Ευανθία Ρεμπούτσικα ξεσήκωσε το κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, την Κυριακή 31 Μαρτίου, στην επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας «ΟΜΟΝΟΙΑ» για τα 126 χρόνια από την ίδρυσή της. 

Παρουσιάστηκαν όλες οι μεγάλες κινηματογραφικές της επιτυχίες κι έργα από τις περισσότερες δισκογραφικές της δουλειές, πλαισιωμένες από 60 μουσικούς της Φιλαρμονικής με το μεστό, ώριμο και ποιοτικό όσο λίγων μουσικών συνόλων παίξιμό τους, έδωσαν στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μια σπουδαία από όλες τις πλευρές παράσταση. Η συμμετοχή του κοινού σε όλη τη παράσταση έδωσε μια ιδιαίτερη διάσταση σε όλο αυτό το μουσικό αποτέλεσμα που είχε προετοιμαστεί άρτια καλλιτεχνικά από τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Σπύρο Ράλλη. 

Εντυπωσιακή και η παρουσία της Χορωδίας Κέρκυρας, τόσο με το γυναικείο τμήμα της όσο και με το αντρικό, σε ένα ρεπερτόριο πολύ υψηλών απαιτήσεων στο οποίο ανταποκρίθηκε άριστα δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητες του φορέα και τη σπουδαία δουλειά της επί σειρά ετών μαέστρου χορωδιών Δήμητρας Καλογεροπούλου. 

Συγκινητική κι ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή των 178 παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας και τα «Χαμόγελα του Μον Ρεπό» να πλημμυρίζουν με τις φωνές τους το θέατρο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα να γίνεται ένα μαζί τους, χαρίζοντάς τους στιγμές μοναδικές στη μαθητική τους διαδρομή. Είχαν προετοιμαστεί αντίστοιχα για αυτή τους τη συμμετοχή από τους  Έλλη Καρύδη, Νίκο Δημητρόπουλο και Αγάθη Κοσκινά. 

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου βρέθηκε επίσης ένας εξαιρετικός σολίστας στο όργανο κανονάκι, ο Πάνος Δημητρακόπουλος, εκ των κορυφαίων του είδους του. 

Το κλείσιμο της βραδιάς είχε μια συγκλονιστική απόδοση σε τετράφωνη ερμηνεία του τραγουδιού «Ελληνισμός» που η συνθέτρια έγραψε ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης η Ευανθία Ρεμπούτσικα ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Μέλος τη Φιλαρμονικής παραλαμβάνοντας το σχετικό τίτλο από το Βουλευτή Κέρκυρας Δημήτριο Μπιάγκη. 

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής με ομόφωνη απόφασή του ανακήρυξε μέσω του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανου Πουλημένου Ευεργέτη της Φιλαρμονικής το επί σειρά ετών μέλος της Νίκο Δημητρόπουλο παρουσιάζοντας συνοπτικά το εξαιρετικό έργο που για 28 χρόνια έχει προσφέρει στη Φιλαρμονική και την τεράστια συνεισφορά του στη σύγχρονη ιστορία της με τον ίδιο εμφανώς συγκινημένο να ευχαριστεί τους ανθρώπους της Φιλαρμονικής για την ξεχωριστή τιμή και να το αφιερώνει σε όλους τους μουσικούς της «ΟΜΟΝΟΙΑ». 

Η τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε από το «7 Τεχνών Τόπος», την επιμέλεια των φωτισμών είχε ο Αντρέας Τρύφωνας, υπεύθυνος για τον εξαιρετικό ήχο ήταν ο Γιάννης Κοσκινάς και τη φωτογραφική κάλυψη έκανε ο Σταμάτης Καταπόδης.

Διαβάστε επίσης: 10/3/1898: Ιδρύεται η Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ