18.9 C
Corfu
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

1η στην Ευρώπη η Έλενα Διαβάτη με παγκόσμιο ρεκόρ

Τα ελληνικά κουπιά έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα ιστορίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Μαΐου στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Κατέκτησαν 3 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και πέτυχαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ καταφέρνοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά να σημειώσουν την ίδια συγκομιδή παρά την σημαντική απουσία του Παναγιώτη Μακρυγιάννη που είναι τραυματίας και να καταλάβουν τη 2η θέση στην Ευρώπη πίσω μόνο από την Ιταλία.

Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε η ελληνική αποστολή την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία. Το διπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Νεφέλη Ντάρα και την Κερκυραία Έλενα Διαβάτη στον τελευταίο ελληνικό τελικό, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:52.31 που αποτελεί μάλιστα τον κορυφαίο χρόνο στο κόσμο αφήνοντας 2η την Ουγγαρία (6:52.50) και 3η την Ιταλία (6:52.57).

Νωρίτερα η Ελλάδα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με τη Βάλια Λυκομήτρου στο σκιφ, χρυσό μετάλλιο με τους Κωνσταντίνο Γιαννούλη-Ιάσωνα Μουσελίμη στον τελικό του διπλού σκιφ και ασημένιο μετάλλιο με τις Πασχαλίνα Μουρατίδου-Ελένη Παπαρρίζου-Παναγιώτα Καλαϊτζή-Στέλλα Καρυώτη στο τετραπλό σκιφ των Νεανίδων.

Διαβάστε επίσης:

ΧΡΥΣΗ μας και ΑΡΓΥΡΗ μας Έλενα…

Ασημένια η Έλενα Διαβάτη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας της Τουρκίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ