18.9 C
Corfu
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

“Γίνε η αλλαγή που θέλεις να ζήσεις”-Το ετήσιο συνέδριο των Προσκόπων Κέρκυρας

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο των Προσκόπων Κέρκυρας υπό τον τίτλο “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να ζήσεις”.

Οι βαθμοφόροι της Περιφέρειας έδωσαν το παρόν με καλή διάθεση, πολύ όρεξη για δουλειά ώστε να τεθούν οι βάσεις για τον προγραμματισμό δράσεων κι εκδηλώσεων το 2026 για τους Προσκόπους της Κέρκυρας.

Στην αρχή του συνεδρίου ο πρώην Π.Ε. Κωνσταντίνος Καραμπάτσος έκανε απολογισμό του έργου της Περιφέρειας για το 2025.

Η 1η συνεδρία αφορούσε την “Ασφάλεια και Προστασία μελών” με έμφαση στο bulling, ένα φλέγον θέμα που αντιμετωπίζουν όλες οι ηλικίες των παιδιών από το δημοτικό έως και τις μεγαλύτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Εισηγητής ο Έφορος Εκπαίδευσης Ηλίας Κωτσάτης και αμέσως πραγματοποιήθηκε επιστημονική προσέγγιση του θέματος από την ειδική παιδαγωγό και μέλος της ΕΚΣ του 4ου Συστήματος Ν/Προσκόπων Κέρκυρας Χριστίνα Συμψηρή.

Η 2η συνεδρία αφορούσε την εισαγωγική στο “ΕΝΑ Πρόγραμμα” (γενικό μέρος) με εισηγητές τον Αναπληρωτή Έφορο ΓΕ Κλάδου Προσκόπων Αλέξανδρο Ρουβά-Κοκοτό και την Αναπληρώτρια Έφορο ΓΕ Κλάδου Λυκοπούλων Ελίζα Δαφνή.

Το αναθεωρημένο προσκοπικό πρόγραμμα ονομάστηκε “ΕΝΑ Πρόγραμμα” και αφορά την μετάβαση του Σ.Ε.Π. σε ένα σύγχρονο κι επίκαιρο Προσκοπικό Πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και στις προσδοκίες των νέων. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με συντονισμό και οργάνωση, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλα τα προσκοπικά συστήματα της Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο του 2026.

Ακολούθησε συζήτηση σε κύκλους κι ελεύθερο βήμα όπου τέθηκαν απόψεις, συζητήσεις πάνω στο προσκοπικό πρόγραμμα και τους προβληματισμούς των βαθμοφόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ