18.9 C
Corfu
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026

Εκδηλώσεις από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Κ. Θεοτόκη

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στη συνεδρίασή του της 18ης Οκτωβρίου 2022, αποφάσισε να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης την 1η Ιουλίου 2023 100 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κερκυραίου συγγραφέα Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το τέλος του 2022 και θα κορυφωθούν με μεγάλο Επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου 2023 στο «Μουσείο Σολωμού Κερκύρας».

Ήδη το Δ.Σ. ζήτησε από τη δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να κηρυχθεί το έτος 2023 «έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη».

Σημειώνεται επίσης ότι φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και ότι οι πρώτες εκδηλώσεις της το έτος 1953 ήταν αφιερωμένες στο Κωνσταντίνο Θεοτόκη για τα 30 χρόνια – τότε – από το θάνατό του (αποκαλυπτήρια της προτομής του, εντοιχισμός αναμνηστικών πλακών στα σπίτια όπου έζησε, διεξαγωγή συνεδρίου κ.ά.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ